fbpx

De afgelopen jaren heb ik een uitgebreide reis gemaakt in het Qigong landschap. Ik wilde alles weten, meer oefeningen leren, andere meesters horen praten, die extra cursus doen en dat boek nog lezen. Alles om de Qigong staat te bereiken, te verdiepen en het me helemaal eigen te maken.

Tegelijkertijd nam mijn eigen beoefening af en raakte ik in verwarring welke oefening nu het beste was!? Afhankelijk van de Qigong meester van wie ik les kreeg, of het boek dat ik las, begon ik met een nieuwe oefening, om dan na een paar weken toch weer op te houden en door te gaan naar de volgende. Want die nieuwe oefening, methode, of meester, daarin leek het Walhallah te liggen. Dan zou ik echt….

Haha, wat houden we onszelf toch voor de gek! 🙂

Had ik niet al vele jaren geleden geleerd dat als je werkelijk wilt verdiepen, dat ligt in één beoefening keer op keer herhalen? Nou ja, laat ik mij troosten met de gedachte dat ik vast niet de enige ben die soms wat tijd nodig heeft om lessen van langer geleden weer te herinneren en toe te passen.

En als je dat beseft, dan is de cirkel rond en is de tijd aangebroken om

BACK TO BASICS

te gaan.

Dat heb ik zelfs letterlijk gedaan door mij opnieuw te laten inspireren door master Liu (mijn eerste Zhineng Qigong master) en level 1 van Zhineng Qigong. Meer dan dat heb je niet nodig.

De lessen van master Liu hebben mij enorm geinspireerd en heeft me ook weer vernieuwd inzicht gegeven in

  • hoe we gebruik kunnen maken van de transformatie-wet van het leven
  • en daarmee de drie niveaus van materie (fysiek – energie – informatie) beïnvloeden
  • in de rol van ontspanning, fysiek èn mentaal
  • dat Qigong gaat over het versterken van onze gezondheid en dat wanneer we die werkelijk optimaal, krachtig en vitaal maken, er geen ruimte meer is voor ziekte
  • dat optimale gezondheid draait om leven vanuit je hart, in voor- en in tegenspoed.

Van 2 tot 20 april 2022 biedt master Liu opnieuw een online programma aan waarin alle ins en outs van Zhineng Qigong Level 1 aan bod komen. Ik heb de eer dit te mogen vertalen. Meer informatie op de website van Qi Friends.

Geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde (Zhineng) Qigong beoefenaar,

UIteraard ben je ook van harte welkom gebruik te maken van de Basiscursus Zhineng Qigong die ik op Youtube heb gezet (en echt van plan ben verder aan te vullen, dus abonneer je ook op het kanaal, dat helpt ook mij weer, dank je 🙂 ).