fbpx

Versterkt je body core èn je Qi (energie)

Wil je jouw lichaam sterk en soepel maken? Maar heb je geen zin in de sportschool? Of wil je een serie die je ook in korte tijd even tussendoor kunt doen? En zacht zijn voor jezelf? Body Core Improvement is een serie bewegingen uit China, speciaal samengesteld voor de Westerse mens. Het zet je hele lichaam in beweging. Maakt je rug soepel, versterkt de onderrug, geeft ruimte en rekking en heeft een positief effect in de gewrichten. Als je de Body Core Improvement regelmatig uitvoert, stroomt de energie in je lichaam beter door en merk je dat je lekkerder in je vel zit.

Voor wie? (en voor wie niet?)

Body Core Improvement is geschikt voor iedereen en extra aan te raden wanneer je veel zittend werkt doet, vaak in één houding staat of zit, veel moet tillen (bijvoorbeeld in de verpleging) of een ander beroep uitoefent dat een zware wissel trekt op je fysieke gestel. Deze serie bewegingen is het meest geschikt wanneer je gezond bent en geen (grote) fysieke beperkingen hebt. Wanneer je kampt met ziekte of andere lichamelijke beperking, is de Basiscursus Zhineng Qigong voor Zelfhealing beter geschikt.

Body Core Improvement is goed voor:

  • ​Doorstroming & versterking van de rug en ruggengraat
  • ​zenuwstelsel
  • ​alle organen
  • gewrichten
  • versterkt de spieren
  • maakt soepel
  • en verbetert de doorstroming

De Body Core Improvement is een serie oefeningen uit de Zhineng Qigong en werd samengesteld door master Liu. Hij zag in dat Level 2 van Zhineng Qigong voor veel Westerlingen te zwaar was en bedacht een alternatief dat effectief is en goed behapbaar.

Het voordeel van deze serie is dat je het zowel kunt uitvoeren als een eenvoudige workout. En als je er echt alles uit wilt halen wat erin zit, dan maak je er een mindful bewegen van, waaarbij je iedere beweging van het lichaam als een beweging van de energie (de qi) voorstelt en ervaart.​In een gemiddeld tempo is het een dagelijkse workout van ongeveer 15 tot 25 minuten.

De Body Core Improvement verweef ik regelmatig in mijn Online Ochtendlessen en de Qigonglessen in Den Haag. Bovendien heb ik een video serie gemaakt met instructie èn een oefenvideo. Deze serie vind je op Youtube.