fbpx

‘Mensen die dankbaarheid beoefenen zijn gelukkiger. Het geeft een gevoel van verbondenheid. En je wordt er aardiger van.’

Die boodschap ontving ik afgelopen weken van meerdere kanten. Met de tip om een dankbaarheidsboekje bij te houden waarin je dagelijks of wekelijks tenminste 3 dingen noteert waarvoor je dankbaar bent. En dan ook echt vanuit dat gevoel van dankbaarheid.

Super tip natuurlijk. Heel fijn om te doen.

Maar wist je dat je met dankbaarheid ook jouw gezondheid kunt beïnvloeden?

Wanneer heb jij voor de laatste keer je lichaam – en ieder deel daarvan – bedankt?

Heb je jouw maag al eens bedankt dat het alles wat je in je mond stopt zonder (al te grote) problemen verteert? Of je hart, dat het blijft kloppen? Je voeten dat ze je dragen?

Mensen die lessen bij mij volgen weten het. Eigenlijk beginnen we altijd met een oefening waarbij we naar binnen keren, ontspannen en licht brengen in het lichaam. Soms algemeen. Maar vaak ook met aandacht voor ieder orgaan.

Wanneer het lichaam ontspant stroomt de energie sowieso al makkelijker door. En met de geest heb je echt een ongelooflijk grote invloed op het functioneren van je lichaam.

Ik nodig je van harte uit om nu even te ontspannen, je ogen te sluiten en je hele lichaam te doorlopen en dank te zeggen.

Aan je hoofd, je ogen, neus, mond en oren. Aan je nek, keel en schouders. Je armen, handen en vingers. Je borstkas met de longen en je hart. Je buik te ontspannen en ook alle organen in de buik. Je maag en milt, de alvleesklier, de lever en galblaas, de nieren en de blaas. De dikke en de dunne darm. De voortplantingsorganen. Je hele bekkengebied. De benen, knieën, voeten, tenen.

Je hele lichaam.

En zijn er plekjes die niet zo fijn voelen op dit moment? Blijf daar even wat langer bij met je aandacht en straal dat gevoel van dankbaarheid ook daarin uit. Zonder te duwen. Zonder iets te willen veranderen. Wees gewoonweg dankbaar dat jouw lichaam zijn uiterste best doet om in optimale conditie te zijn.

En voel wat het met je doet!

Om je te helpen heb ik direct een opname gemaakt die je kunt gebruiken. Enjoy!