fbpx
Selecteer een pagina

De Kracht van Intentie

Eind april vertrok ik naar Lesvos voor de tweede module van de Opleiding tot Hunyuan Therapeut. Een internationale opleiding om te ontdekken hoe Zhineng Qigong ingezet kan worden voor healing van jezelf en anderen.

Twee intensieve weken volgden met Master Liu, Britta Stalling en tien andere deelnemers uit verschillende werelddelen.

Graag deel ik enkele van deze inspiraties met je. Dit keer over:

De Kracht van Intentie

Intentie is de richtinggevende kracht van ons leven. Het is nauw verweven met wat we werkelijk, diep van binnen, geloven. Met onze overtuigingen. En dus ook met onze diepste verlangens.

Langs de richting van onze intentie vormt zich ons leven.

Altijd. Zonder uitzondering. Ieder moment.

Frédéric Antonious Abbahjí schrijft hierover:

“Zolang jij niet bewust kunt omgaan met de Spirit-intent, ben je overgeleverd aan krachten die rond het leven bestaan. Het is opmerkelijk dat bij sommige mensen astrologische berekeningen over de toekomst goed werken en bij anderen niet. De reden hiervan ligt in het feit dat zolang je geen intent in jouw leven gebruikt, je meevloeit met de vastliggende stroom.

Wanneer je wel intent gebruikt, vloei je niet mee, maar zwem je mee en dat is als ervaring iets heel anders. Bij het zwemmen bepaal jij zelf een koers in de stroom.

Bij een stromende rivier kun je langs de kant meesukkelen, maar je kunt ook naar het midden gaan en optimaal de stroom en de intent op elkaar afstemmen. (SIWEB, 2005)

Het enige is dat onze intentie is niet altijd even helder of duidelijk is. Vaak ook niet helemaal compleet.

De vraag is dan ook:

Wat is de intentie van jouw leven?

We hebben het dan niet over de intentie om geld te verdienen en daar hard voor te werken. Het gaat veel meer over hoe jij aan het eind van je leven terug wilt kijken op jouw leven? Een intentie die je zingeving brengt. Omdat je er anderen gelukkig mee maakt of helpt. Omdat jouw intentie dienstbaar is aan het leven zelf.

Dit is dus ook niet de intentie van een goede vriend of vriendin die wel heel aardig klinkt. Of de intentie van een goedbedoeld advies, een ander leven of wat de maatschappij van jou verwacht.

Jouw leven is uniek. En jouw intentie is uniek.

Tips om jouw intentie helder te krijgen

Een werkelijke levensintentie is vaak niet in één keer helder. Je kunt er regelmatig op contempleren. Door te ontspannen, stil te worden van binnen en dan de vraag op te laten komen in die ruimte. Zonder een bepaald resultaat of antwoord te verwachten. In een open houding van verwachtingsvolle aandacht.

Soms komt er direct een antwoord. Andere keren blijft het wat vaag. Laat je daar niet door weerhouden om er regelmatig weer naar terug te keren. Weer die stilte op te zoeken in jezelf. En de vraag te stellen.

Soms wordt een deel van jouw intentie helder. Andere keren wordt de intentie aangevuld of aangescherpt.

Dit proces kun jij zo vaak herhalen als jij wilt. Wanneer jouw intentie werkelijk compleet en perfect is, dan weet je dat vanzelf. Dat is een ander soort weten. Een weten dat volledig synchroon is met jouw diepste, werkelijke wezen.

Wat behulpzaam kan zijn in dit proces is de beoefening van Zhineng Qigong, of meditatie. Regelmatige beoefening zorgt ervoor dat je geest veel makkelijker in die stille, ruimtelijke staat komt. De staat waarin je kunt putten uit dat diepere weten.

Een ander hulpmiddel is om eerst eens op te schrijven wat jouw passies zijn. Waar word jij blij van? Schrijf zonder restricties. Laat het daarna los en stel opnieuw de vraag.

En tot slot: je kunt hier ook jouw dromen voor inzetten. Voor je gaat slapen stel je de vraag aan jezelf en geef je de intentie mee dat jij de volgende ochtend bij het wakker worden jouw antwoord hebt. Zo geef jij opdracht aan het onderbewuste dat jou altijd een antwoord zal geven. En mocht je dan bij het ontwaken het antwoord nog niet helemaal volledig begrijpen; schrijf dan letterlijk op wat je hebt ervaren. Laat het een tijdje los. En kijk er dan nog eens naar. Goede kans dat daar inderdaad het antwoord staat!

Ik wens jou veel geluk in het ontdekken van jouw complete, perfecte intentie. En wil je het alsjeblieft laten weten wanneer jij meer tips hebt hoe men een intentie helder kan krijgen? Wanneer je het hieronder deelt, helpen we elkaar en iedereen die hier helderheid in wil krijgen.

Qigong is de kunst van het verfijnen en beheren van levensenergie. Daarmee creëer je een gezonde balans op fysiek èn psycho-emotioneel niveau. Het is een eeuwenoude zelfzorg methode waarmee je dat wat gezond is in jou versterkt.

Andere artikelen om verder te lezen: