Dit is het schitterende verhaal van Bianca Molle. Een Amerikaanse vrouw die zichzelf genas van Parkinsons met Zhineng Qigong. Het is een fantastisch verhaal om te horen. En het mooie is dat haar verhaal niet alleen staat. In mijn ontdekkingsreis in Zhineng ontmoette ik meerdere mensen die enorme verbetering vertoonden, daar waar de medische wereld hooguit medicijnen gaf om verslechtering te vertragen.

Maar ja het geheim zit er natuurlijk wel in dat je er met een half uurtje per dag niet komt. Zoals mijn leraar Master Liu altijd antwoord op de vraag hoe lang je een oefening volhoudt? Een minuut, vijf minuten, tien minuten, een uur, twee uur, vijf uur, acht uur.

Het is iets waar veel mensen van terug schrikken. Zoals Bianca in onderstaand interview vertelt, overkwam haar dat ook. Tot ze besefte wat het voor haar kon betekenen:

In eerste instantie dacht ik ‘ah deze qigong is fantastisch en het lijkt me heerlijk om de Lift Qi Up Pour Qi Down oefening een half uurtje per dag te doen om me beter te voelen. Toen ik het advies kreeg om het drie uur per dag te gaan doen, kwam eerlijk gezegd het stoom uit mijn oren. Ik had echt zoiets van ‘nou ja zeg, hier heb ik me niet voor opgegeven, drie uur per dag!’ Maar toen ging ik een paar minuten zitten en dacht er nog eens over na. En dan wordt duidelijk dat de keuze heel gemakkelijk is. Wat is beter? Drie uur per dag qigong en dan verder kunnen met mijn leven? Of twaalf uur op de bank terwijl ik met rot voel en het steeds slechter wordt. Dus….en de drie uur blijken schitterend in te passen in mijn leven!”