Sinds voorjaar 2016 is mijn aandacht getrokken door Zhineng Qigong. Een relatief nieuwe vorm van qigong met een complete theorie over de werking van het bestaan, gebaseerd op eeuwenoude qigong kennis en Taoistische wijsheid, maar ook op de Westerse gezondheidsleer. En ik moet zeggen: overweldigend! en heel enthousiast!

Van mijn Chinese leraar hoorde ik al vele wonderbaarlijke verhalen van genezing. Alhoewel er geen haar op mijn hoofd is die twijfelt aan de waarheid van zijn verhalen, klonk het toch ook nog ver weg. Iets waar ze in China wel toe in staat zijn, maar hier in het Westen, ik zelf? Tot ik in Duitsland een man ontmoette die zichzelf met Zhineng Qigong volledig herstelde van Multiple Slerose, diabetes en ostheoporose.

Het is het verhaal van Andreas Wagner.

Zijn leven was bijna inert. Bij MS wordt gewerkt met een schaal van 1 tot 10 om de mate van vordering van deze ziekte aan te geven. Zijn ‘score’ was inmiddels 7.8 en hij kon zich nog hooguit enkele honderden meters voortslepen. Met dien verstande dat hij niet mocht vallen. Maar omdat dat toch gebeurde, hij regelmatig zijn botten brak. Hij bovendien een bekende was bij de crisisdienst wanneer zijn bloedsuikerspiegel ongewenste sprongen maakte.

Kortom, Andreas was volledig afhankelijk en er was geen vooruitzicht op verbetering.

Tot zijn vriendin op een dag thuis kwam met een folder over Zhineng Qigong en zei “Ik heb geen idee wat dit is, maar ik denk dat jij hiernaartoe moet gaan”. En dat deed hij. Een 10-daagse Zhineng Qigong retraite met Master Jianshe van het Hexianju Qigong Center in Hainan.

Al na de eerste dag merkte Andreas dat hij meer energie had. Tijdens de retraite stelde hij vele vragen, uitte hij zijn twijfel, kreeg antwoorden, healing en oefeningen.

Toen hij terugkeerde naar huis, begon hij de Lift Qi Up Pour Qi Down te beoefenen. Wanneer hij deze oefening had gedaan, voelde hij zich vitaler. Het enige was dat hij na vijftien of twintig minuten weer terug bij af was. En hij besloot de oefening opnieuw te doen. En zo kwam hij de dag door. Dagen waarin hij vaak vier tot  zes uur lang deze basisoefening herhaalde….

En het werkte zeer goed!

Toen ik deze man voor het eerst zag, zag ik een levendige man die hier en daar met wat mensen sprake en vol energie was. Pas later realiseerde ik mij dat hij degene moest zijn die zijn healing verhaal zou komen vertellen.

Hij vertelde nog veel meer dan ik hier heb geschreven. Over volledige genezing. Dat hij nu alles kan eten. Dat zijn botten een normale sterkte hebben. En de MS volledig is verdwenen. Ook over het vervolg. Hoe hij mensen wilde enthousiasmeren en begeleiden, en heel veel mensen daar geen interesse in hadden. Zelfs al was hij zelf het levende bewijs.

En voor mij? Alhoewel het wat vreemd klinkt, voelde dit verhaal veel dichter bij mijn belevingswereld dan de vele honderden verhalen uit China. Misschien omdat hij ook uit een West-Europees land kom. Misschien omdat ik hem daadwerkelijk heb ontmoet. Hoe dan ook was het fantastisch om dit verhaal uit de eerste hand te horen, om het te voelen en op te nemen in mijn hart. En om het nu met jou te delen.

Dat het ook jou kan inspireren op jouw reis van gezondheid en vreugde!

In de zekerheid dat alles mogelijk is.