fbpx

“Is er iets waar je aan wilt werken?”

Met die vraag opent een Sedona sessie. Een sessie om weerstanden, onvrede en andere dingen die je wilt veranderen los te laten. Ik zit op de stoel omdat ik ‘moet’ oefenen. Het is een vereiste voor het traject om de Sedona methode in te kunnen zetten als coach. Een traject waar ik me voor heb ingeschreven terwijl ik niet echt onder de indruk was van de methode. Wel van de manier waarop de begeleider (Maarten Klatte) een sessie deed ‘on stage’. Ik zag daar iets gebeuren wat ik niet in woorden kan vatten en werd nieuwsgierig.

Wanneer ik op de stoel van cliënt plaats neem, denk ik regelmatig ‘ach, daar heb ik toch niet echt iets aan!?’ Ik heb al zoveel ervaring met healing, meditatie en loslaten. Hoe ik het leven ervaar is al drastisch veranderd, ten positieve. Dus waarom doe ik dit eigenlijk? Toch heb ik me ingeschreven en natuurlijk hoort het oefenen met elkaar daarbij.

Dus ga ik zitten en doe ik flink mijn best iets te bedenken. Een klein dingetje mag gelukkig ook. Wat in me opkomt is het beeld van mijn volle agenda. En daarmee het gevoel dat ik tijd tekort heb. Ik vertel het onderwerp aan mijn trainingsmaatje die nu de rol van coach inneemt en we beginnen.

Tien minuten later doe ik mijn ogen weer open. En is er een complete transformatie. Alsof ik herboren ben en er een hele nieuwe wereld is. Met een diep gevoelde rust, ruimte en vrijheid.

Iedere keer weer ben ik verrast over de krachtige werking van enkele eenvoudige vragen.

Met recht een release!

Al eerder schreef ik over ‘Het geheim van Loslaten‘. Het was één van de meest gelezen blogposts van het afgelopen half jaar. Blijkbaar is het een onderwerp dat meer mensen raakt. En dat terwijl het ook goed mogelijk is dat je het woord loslaten een beetje beu bent. Het wordt tenslotte vaak te pas en te onpas gebruikt.

Wanneer jij net overmand bent door groot verdriet, heb je er weinig aan als iemand zegt ‘ach joh, dat moet je loslaten’. Dan wil je gewoon even een arm om je schouder. Een troostend woord. Of misschien juist in je eentje zijn om flink uit te huilen. Emoties horen bij het leven en zijn an sich ook heel gezond. Angst zet je op scherp om een goede oplossing te vinden. Een beetje boosheid kun je prima in zetten om iets gedaan te krijgen. En verdriet geeft lucht.

Wanneer we die emoties echter te lang blijven koesteren – zelfs al doen we dat niet bewust – dan kunnen ze tegen ons gaan werken. Dan komt de boel vast te zitten. Er ontstaat een continue spanning in je lichaam. Dat kan leiden tot ontstekingen, vermoeidheid, depressie en vele andere klachten.

Dan blijkt loslaten een goed antwoord te zijn.

En klinkt het Engelse woord zoveel lekkerder:

Release!

Daar zit de belofte van vrijheid in. Van ruimte. Van jezelf zijn.

Maar wat is dan het geheim van loslaten?

In mijn eerder blog beschreef ik hoe je ‘het probleem kunt omhelzen’. Het geheim dat ik vandaag met je wil delen ligt direct in het verlengde daarvan. Maar net met een andere insteek. Het is de eerste vraag waar iedere Sedona sessie mee begint:

Kun je alle sensaties, associaties, gevoelens en ideeën over het onderwerp waar je aan wilt werken, verwelkomen?

Misschien vraag je nu af of dat nou alles is? Het antwoord is ja, in die zin zit het geheim. En wel in het laatste woordje. Want ga maar na. De dingen waar je weerstand tegen hebt, duw je liever zo ver mogelijk weg. Van pijn proberen we weg te vluchten. Ongewenste gevoelens of gedachten mogen er eigenlijk niet zijn en proberen we zo goed mogelijk te onderdrukken.

Verwelkomen maakt dat je erkent hoe het is. In jou. Hoe meer je dat kunt doen – zonder te verdwijnen in de details van het vraagstuk; je echt alleen maar focussen op het verwelkomen en ruimte geven – hoe meer ruimte er komt in jezelf, in je gevoel en daarmee ook in je relatie met de ander en de wereld.

In de Sedona methode volgen nog enkele andere vragen ook, maar als je hiermee begint weet ik zeker dat je al een groot verschil kunt maken voor jezelf.

Ik ben iedere keer weer opnieuw verrast door de kracht van deze eenvoud. En wens jou ook graag die verrassing toe.

 

[av_icon_box position=’top’ icon_style=” boxed=” icon=’ue806′ font=’entypo-fontello’ title=’Wil je meer weten?’ link=” linktarget=” linkelement=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=’custom’ custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-254jtn’ admin_preview_bg=”]
Op dit moment volg ik een traject om de Sedona methode te leren inzetten in begeleiding, coaching. Vanaf voorjaar 2019 zal het een vast onderdeel van mijn aanbod gaan worden.

Wil jij daar niet op wachten en nu alvast aan de slag? Dat kan ik me voorstellen, want loslaten geeft wonderbaarlijk veel ruimte. En zoals ik vaak herhaal in mijn qigong lessen: waar ontspanning optreedt en waar ruimte ontstaat, kan de qi (levenskracht) vrij stromen.

Je hoeft niet langer te vechten tegen pijn, ziekte, geldgebrek, angst of eenzaamheid. Wanneer je dat gevecht op kunt geven, komt er enorm veel energie vrij die je in kunt zetten voor andere dingen.

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken. Zodat je direct van start kunt. Tot maart 2019 nog voor een gereduceerd tarief.

[av_button label=’Neem contact op’ link=’page,224′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue881′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2xtfgr’ admin_preview_bg=”]
[/av_icon_box]