fbpx
eind aan piekeren

Hoe ik een eind maakte aan het me suf piekeren

Ken je dat? Dat je zoveel piekert dat je er niet van kunt slapen? Over je kinderen, je werk, je baas of nog heel andere dingen. En dat je dan enorm wenst dat je het niet doet, maar dat dan niets verandert? Ik kan me levendig herinneren hoe dat is.

Twintig jaar geleden was ik er erg goed in. Ik kon nachten wakker liggen terwijl mijn vriend naast me in diepe vrede zachtjes 😉 lag te snurken. En zelfs al zag ik dat de gedachten zich vooral herhaalden, het lukte niet om ze stop te zetten. En al helemaal niet wanneer ik vond dat iemand me onrecht had aangedaan.

Dat veranderde toen ik me in 2002 bij de Opleiding Sjamanistisch Genezer inschreef. Stefan Wils leerde me om ‘te kijken vanuit mijn hart’. Een heel eenvoudige focusoefening die een wereld van verschil maakte. Vanaf dat moment is mijn leven in een ander vaarwater gekomen.

Een paar maanden later ontdekte ik hoe groot het verschil al was:

Het nieuwe jaar was aangebroken en ik was bij de nieuwjaarsborrel van het bedrijf waar ik werkte. De bedrijfskantine was vochtig en warm en eigenlijk te vol en de nieuwjaarstoespraak van de directeur leek eindeloos en saai. Omstandigheden waarin ik mijzelf al wel eens vaker had teruggevonden op de grond omdat ik flauw gevallen was.

En die voelde ik dus aankomen….dat gevoel dat zich opdringt voordat je flauw valt. Ik keek al een beetje rond of ik ergens veilig kon zitten en…..

Opeens hoorde ik de stem van Stefan in me die zei ‘Kijk vanuit je Hart!’ en dat deed ik!

De flauwte was op slag weg. Ik stond daar volledig in mijn kracht en had nergens meer last van!

Ik was totaal verbaasd en dankbaar tegelijk.

Het is inmiddels vele jaren later en flauwtes zijn sindsdien geen deel meer van mijn leven. En nachten wakker liggen van gepieker is er ook niet meer bij.

Deze methode gebruik ik nog steeds van tijd tot tijd om weer even bij meelf te komen en integreer ik in mijn lessen. En dan vooral de variant die Stefan later ontwikelde: Voel je voeten op de grond’.

Download gerust de gratis 4-daagse minitraining, om zelf te ontdekken hoe het werkt voor jou.

HYLT geeft uitweg uit probleemsituaties

Gerelateerde berichten

No results found

Menu