fbpx

Dit bericht is bestemd voor Fatma. Een schitterende vrouw van Turkse afkomst. Die aanwezig was bij de Zhineng Qigong Healing Retreat in Bad Zwischenahn. En op de tweede dag tranen van geluk huilde toen ze plotseling pijnvrij was. Na vele jaren zeer beperkt te zijn door hevige pijn.

Voor deze mooie vrouw die zo begaan is met de wereld en de mensen om haar heen.

Zozeer zelfs dat zij mij bij het afscheid vertelde:

“Ik kan toch niet gelukkig zijn, wanneer ik weet dat er zoveel mensen op deze wereld zijn die pijn lijden? Die onder zware omstandigheden leven? Die martelingen ondergaan? Ziek zijn? Of op andersoortige wijze gebukt gaan onder het leven? Pas wanneer de wereld in vrede is, dan kan ik ook pijnvrij zijn.”

En even dacht ik, “ja, dat begrijp ik helemaal”

Maar later dacht ik “nee, dat is m echt niet!”

Want zelfs al klinkt het nobel….

Stel je voor dat we ons allemaal aan onze pijn vasthouden. Iedereen loopt krom en gaat gebukt. Er kan nauwelijks een lachje af, want o jee we moeten lijden. Ik weet het, iedereen van boven de 60 en met kerkelijke opvoeding heeft het van kinds af aan gehoord. Mijn moeder vertelt weleens dat in haar opvoeding de boodschap was dat hoe meer je lijdt, hoe beter mens je bent. En na 5 dagen op te trekken met voornamelijk Duitse mensen, lijkt het erop dat onze oosterburen er nog een schepje bovenop doen. Want….

De uitdrukking dat er aan het eind van de tunnel altijd weer licht is….

Wordt in Duitsland wel aangevuld met: Dus laat die tunnel alsjeblieft nog wat langer duren.

Uhmm…..whahahaa….hoe kom je erop?

Hoe kunnen we dan ooit vrede bereiken? Is het niet juist andersom?

Wanneer jij jouw licht hoog houdt en laat schijnen, wordt de wereld vanzelf een beetje lichter.

Lieve Fatma, en iedereen die vanuit een zo nobel hart vasthoudt aan pijn,

Ik wens je van harte toe dat jij dit idee kunt loslaten. Dat jij weer vreugde en geluk vindt. En jezelf kunt toestaan pijnvrij te leven. Wanneer je dat weet te bereiken, kun je andere mensen inspireren datzelfde te doen. Maakt jouw vreugde het leven van andere mensen een beetje lichter. En lever jij met jouw leven de grootste bijdrage die je maar kunt voorstellen om dat wat je wenst in vervulling te laten gaan.

Veel Qi blessings voor jou om deze keuze als een nieuw perspectief in jouw leven aan te houden.

Liefs,

Wabke