Meditatie Den HaagIedere dinsdagavond om 20 uurWie voor het eerst gaat mediteren, merkt hoe onrustig de geest vaak is. Gedachten en gevoelens vechten om de eerste rang en geven jou de indruk dat ze echt heel belangrijk zijn. Goede kans dat je het na een halve minuut opgeeft en besluit dat meditatie voor jou niet werkt.

Tenminste, zo verging het mij de eerste keer.

Jaren later kwam ik in aanraking met Asha Meditatie en dat veranderde alles.

Vanuit vijftien jaar intensieve beoefening bied ik iedereen graag de gelegenheid om een dergelijke basis van vertrouwen, ontspanning en blijdschap in het leven te versterken.

In Asha meditatie wordt een periode van rustig ratelen (met een ratel, ofwel sambabal of maraca) en een periode van stilte afgewisseld. Het regelmatige ritme van de ratel zorgt ervoor dat de hersenen  ‘terugschakelen’ naar een rusttoestand. Zo kun je temidden van een druk leven in relatief korte tijd een moment van diepe rust creëren.

Het ratelen wordt vergezeld van een eenvoudige chant of mantra. De trilling die dit van binnen geeft zorgt voor een grotere betrokkenheid bij het ritme en komt de afstemming ten goede.

Na de periode ratelen vangt een even lange periode met stilte aan; de eigenlijke meditatie. Veel mensen ervaren dat de voorbereiding van het ratelen ervoor zorgt dat een diepere stilte optreedt.

Groepsgwijze Asha Meditatie werkt sterk verbindend; zonder woorden deel je met elkaar in één gevoel en energie

Iedere dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur.

Inloop vanaf 19.45 uur.

Prijs: op donatiebasis

Kom je voor de eerste keer, laat het dan van tevoren even weten.

Heb je nog geen ervaring met Meditatie?

Dan is het handig om eerst een paar keer individueel te komen.

Neem contact op.