fbpx
Selecteer een pagina

Asha Meditatie Den Haag

Mediatie Den Haag

Asha Meditatie is een krachtige vorm van meditatie die het vergemakkelijkt om stil te worden. Deze meditatievorm is speciaal voor de Westerse mens ontwikkeld door Yoginâm Abbahjí.

In Asha meditatie wordt een periode van rustig ratelen (met een ratel, ofwel sambabal of maraca) en een periode van stilte afgewisseld. Het regelmatige ritme van de ratel zorgt ervoor dat de hersenen  ‘terugschakelen’ naar een rusttoestand. Zo kun je temidden van een druk leven in relatief korte tijd een moment van diepe rust creëren.

Het ratelen wordt vergezeld van een eenvoudige chant of mantra. De trilling die dit van binnen geeft zorgt voor een grotere betrokkenheid bij het ritme en komt de afstemming ten goede.

Na de periode ratelen vangt een even lange periode met stilte aan; de eigenlijke meditatie. Veel mensen ervaren dat de voorbereiding van het ratelen ervoor zorgt dat een diepere stilte optreedt.

Groepsgwijze Asha Meditatie werkt sterk verbindend; zonder woorden deel je met elkaar in één gevoel en energie

Vanwege COVID-19 zijn de Asha Meditaties in Den Haag in 2020 tijdelijk gestaakt. Plan is deze in 2021, zodra dit mogelijk is, weer op te pakken.

Wil je op de hoogte blijven? Stuur me dan even een mail, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.