fbpx

Wil jij meer gegrond zijn, meer in het hier en nu, meer vanuit rust en vertrouwen omgaan met alles wat er in je leven gebeurt? Dan zijn de Ki principes zeer behulpzaam. Ze zijn eenvoudig en je kunt ze ieder moment van de dag toepassen.

De ki principes zijn principes uit de Chinese geneeswijzen die in ieder moment toepasbaar zijn. Het geeft je meer gronding en je bent meer aanwezig in je lichaam. Jouw lichaam is het voertuig in je leven.

Een Zhineng Qigong master zegt het ook mooi. Hoe wil je dat je lichaam gezond is, wanneer jij nooit thuis bent? Wanneer jij je lichaam niet bewoont, hoe kun je dan verwachten dat het brandschoon blijft van binnen. Net als in ieder huis komen er na verloop van tijd stofwolken, gaat het muf ruiken en komt er misschien wel ongedierte. De ki principes helpen je om jouw huis, jouw lichaam echt te bewonen.
En ze zijn heel eenvoudig en daarmee heel krachtig.

De vier ki principes zijn:

  1. Laat het gewicht aan de onderkant van je lichaam zijn.
  2. Ontspan.
  3. Laat je aandacht in je buik zakken en rust daar.
  4. Straal vanuit je buik.

Ik merk dat als ik dit regelmatig toepas gedurende de dag, dat ik meer gegrond ben. Je vult jezelf en bent dan minder snel van je stuk. Ook wanneer je (hoog)gevoelig bent is dit behulpzaam; je voelt de dingen dan wel, maar laat ze ook gemakkelijk weer gaan.

De basis is dat jij jezelf vult. Dat jouw energie compleet is. Je kunt dan veel makkelijekr veranderingen opvangen en met de wereld omgaan.
Als je dit echt gaat toepassen weet ik zeker dat er iets verandert. Zeker wanneer je dit combineert met het glimlachen (zie gratis minitraining), weet ik zeker dat je een krachtig instrument in handen hebt naar een gelukkiger, vervulder en gezonder leven.