PRIVACYVERKLARING

Ik neem de privacy van de gegevens die je met mij deelt zeer serieus en ga zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

In deze privacyverklaring kun je lezen hoe ik met jouw gegevens om ga. Je gegevens zullen nóóit aan derden worden verkocht en/of verstrekt.

Lichter Leven – Wabke Bouman – update mei 2020

BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

Ik neem de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

OVER MIJ

De website www.wabke.nl wordt beheerd door Wabke Bouman van Wabke.nl.

Mijn gegevens zijn:

Wabke.nl
Wabke Bouman
Stephensonstraat
2561XS Den Haag
KvK 30213256

1. MAIL

Wanneer je mij een mail stuurt met een vraag om meer informatie, dan komt dat binnen in mijn algemene mailbox. De gegevens die jij in de mail deelt gebruik ik alleen om je de gevraagde informatie toe te sturen. Mocht jij naar aanleiding van ons mailcontact besluiten om klant te worden – je komt lessen bij me volgen op individuele basis of in groepsverband – dan voeg ik je gegevens toe aan een overzichtslijst. Zodoende kan ik je op de hoogte houden van afspraken, de planning en informatie over lessen of programma’s en andere praktische informatie die relevant is voor dat waar jij je voor hebt aangemeld.

2. NIEUWSBRIEF

Via mijn website kun jij je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Hierin deel ik (blog)artikelen, gratis lesvideo’s en doe ik aankondigingen van betaalde lessen en programma’s die ik aanbied. Het is mijn intentie deze nieuwsbrief één keer per maand te versturen, maar ik weet dat het in praktijk vaak wat onregelmatiger is.

Wanneer jij je inschrijft voor groepslessen of op andere wijze hebt laten weten dat je de nieuwsbrief graag ontvangt, voeg ik jouw mailadres en naam toe aan de nieuwsbrief mailinglijst.

De nieuwsbrief mailinglijst heb ik ondergebracht bij Mailchimp. De enige gegevens die ik hierin op sla zijn je voor- en achternaam en je e-mail adres. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier.

Je kunt je op ieder gewenst moment uitschrijven van de nieuwsbrief, zonder opgaaf van redenen. Hiertoe tref je onderaan iedere nieuwsbrief een uitschrijflinkje. En mocht je dat niet vinden of op een ander moment bedenken dat je uit wilt schrijven, kun je mij altijd mailen op info [@] wabke.nl.

3. COOKIES

Een cookie is een klein bestandje dat door mijn website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt, wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar mijn website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

3.1 Google Analytics

Door het statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies op jouw computer geplaatst. Ik heb dit programma gekoppeld aan mijn website omdat ik nieuwsgierig ben hoeveel mensen mijn website komen, uit welke regio’s ze afkomstig zijn en via welke wegen ze op mijn website terecht komen.

Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Ik kan je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier

3.2 Advertentiecookies

Alhoewel ik op het moment dat ik deze privacyverklaring op maak er geen gebruik van maak, kan het zijn dat ik in de toekomst ga adverteren via Facebook of LinkedIn. Als dat gaat gebeuren, zetten deze partijen ook cookies op je computer. Dit zorgt ervoor dat de advertenties die je ziet afgestemd zijn op jouw voorkeuren. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.Meer informatie over cookies van LinkedIn vind je hier.

3.3 Social media

Ik wil het jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de berichten van mijn website te delen via social media. Hiervoor vind je op diverse plaatsen op de website social media buttons. Wanneer je daar gebruik van maakt, help je mij om meer bekendheid te geven aan wat ik doe en hoop ik dat meer mensen er profijt van kunnen hebben.

Van de volgende social media-kanalen plaats ik de buttons. Om te weten hoe die social-media kanalen met privacy omgaan, verwijs ik je graag naar hun eigen privacy verklaringen. Je vindt ze via onderstaande linkjes:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

Pinterest

YouTube

3.4 Cookies uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden
  • Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen. Heb je verder nog vragen over mijn cookies? Neem dan gerust contact met ons op.

Op mijn website kun je link(s) naar externe website(s) aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten WABKE.NL. Het kan zijn dat deze externe website(s) gebruik maakt/maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website(s).

MET WIE DEEL IK JE PERSOONSGEGEVENS?

Een deel van wat ik aanbied aan lessen en programma’s komt tot stand in het samenwerkingsverband van Qi Friends. Hierin geef ik samen met Mathilde Roorda vorm aan o.a. een gezamenlijk lesaanbod in Den Haag, maar ook workshops en programma’s met diverse Qigong docenten uit binnen- en buitenland. Wanneer je op één van die programma’s inschrijft, deel ik jouw gegevens met Mathilde en de mailsystemen die we gebruiken om nieuws van Qi Friends aan te kondigen. De privacyverklaring van Qi Friends tref je hier.

Zoals je hierboven al hebt gelezen maak ik gebruik van Mailchimp en in de toekomst wellicht van de advertentiemogelijkheden op Facebook en LinkedIn. Om ervoor te zorgen dat mijn advertenties bij die mensen terecht komen die daadwerkelijk interesse hebben in wat ik aanbied, kan ik gegevens van mijn mailinglijst met deze partijen delen.

Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier.

Meer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je hier.

Voor informatie over het privacybeleid van LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

HOE IK JE PERSOONSGEGEVENS VEILIG HOUD OP DEZE WEBSITE

Omdat ik niet wil dat jouw gegevens op een of andere wijze via mijn website in andere handen terecht komen, heb ik technische maatregelen genomen. Zo zorgt een SSL-certificaat ervoor dat je gegevens veilig verwerkt worden en alleen bij mij terecht komen.

HOE LANG BEWAAR IK JE GEGEVENS? 

Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk.

Wanneer jij je uitschrijft voor mails, worden je gegevens direct verwijderd.

Wanneer je betalend klant bent, bewaar ik de gegevens zo lang als nodig is om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Zo bewaar ik alle gegevens in mijn boekhouding tenminste 7 jaar. Daarna verwijder ik de gegevens binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting.

JE GEGEVENS LATEN WIJZIGEN OF VERWIJDEREN

Wanneer je wilt weten welke gegevens ik van je heb – en of ze correct zijn – kun je me dat altijd vragen. Stuur daartoe een mail op info[@] wabke.nl. Mocht er een foutje in geslopen zijn, kan ik ze voor je aanpassen. Wel zo prettig voor verdere communicatie.

Mocht je willen dat ik je gegevens verwijder uit mijn (mail)systemen, dan kan dat uiteraard. Ook hiervoor kun je het beste een mailtje sturen op info[@]wabke.nl.

WIJZIGINGEN

Mocht het zo zijn dat ik na verloop van tijd in zie dat deze privacyverklaring niet juist weerspiegelt hoe ik handel, dan zal ik deze bijwerken. De basisvoorwaarden blijven echter altijd van toepassing en dat is dat ik zorgvuldig met je gegevens om ga en ze alleen in zet om dat wat ik aanbied zo goed mogelijk bekendheid te geven.