Individuele sessies

Wil je Qigong gericht inzetten voor herstel van je fysieke en emotionele balans? In individuele sessies combineren we gesprek, oefeningen en meditatie. We ontdekken hoe jij je energie weer vrij laat stromen en zo de optimale versie van jezelf tevoorschijn komt.

Zhineng Qigong privéles

​Privélessen Zhineng Qigong zijn voor iedereen en met name geschikt wanneer je niet voldoende energie of bewegingsmogelijkheden hebt om aan te sluiten bij de groepslessen. In privéles kunnen we dieper in gaan op jouw vragen en omstandigheden. We stellen een programma samen dat aansluit op de uitdagingen die het leven jou brengt. Dit kunnen fysieke uitdagingen zijn, maar ook een emotionele disbalans. Nog veel vaker gaan die twee samen, want ziekte trekt aan je emoties en helderheid van geest is nodig voor herstel. Ik begeleid onder meer klanten met MS, kanker, ostheoporose en fybromialgie.

We kijken samen welke oefeningen je kunnen helpen. Dit kunnen lichte bewegingsoefeningen zijn en ik vertel je meer over de achterliggende redenen van bepaalde oefeningen. Behalve beweging besteden we ook aandacht aan hoe je gedachten wat meer tot rust brengt en je hart opent. Want Qigong gaat over het holistische geheel van mens zijn.

Alle lessen beginnen we met het opbouwen van een positief Qi Veld. Er is ruimte voor gesprek en uitwisseling. En we oefenen of mediteren samen. Wanneer we online werken maak ik een opname van de les, zodat je het later terug kunt kijken.

​Qigong is geschikt voor iedere lichamelijke conditie

​Omdat Qigong werkt met beweging, zou je denken dat het niet geschikt is wanneer je aan bed gekluisterd bent. Niets is echter minder waar, zoals blijkt uit het verhaal dat Britta mij vertelde. Britta organiseert wereldwijd Zhineng Qigong trainingen en healing retreats en vertelde mij het volgende verhaal:

“In Amerika heb ik een Qigong vriend leren kennen die aan bed gekluisterd was. Hij was grotendeels verlamd en de artsen hadden maar weinig hoop op verbetering. Via via hoorde hij van Zhineng Qigong en de ‘Rolling the Spine’ oefening. Een oefening die de hele wervelkolom versterkt en de staande energie activeert. De man besloot om deze oefening in gedachten te doen. Hij stelde zich simpelweg voor alsof hij de oefening deed. Keer op keer en tot in detail. Hoe meer hij oefende, hoe beter dat lukte. Langzaamaan merkte hij veranderingen op. Inmiddels loopt hij zonder hulpmiddelen weer vrolijk rond.”

Wanneer je meer wilt weten over hoe je de geest in kunt zetten voor fysiek herstel, dan kan ik het boek ‘You are the Placebo’ van Joe Dispenza ook van harte aanbevelen. Alhoewel hij geen Zhineng Qigong gebruikte, zette ook hij de kracht van gedachten in en genas zichzelf.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

​Wil je meer weten over Zhineng Qigong?
lees hier mijn artikel ‘Wat is Zhineng Qigong’?​

Wil je een afspraak maken voor privéles? Stuur me even een mailtje. Het zou fijn zijn als je in het bericht al een klein beetje over jezelf vertelt en welke wensen je hebt voor de les(ssen). Dan neem ik contact met je op.

Stuur een mail: