fbpx

Wanneer zich problemen voor doen in je leven, is je eerste neiging om je daar enorm druk over te maken. Je gaat piekeren, voelt keer op keer de emotie van woede, angst of verdriet en voor je het weet beheerst het verhaal je volledige ervaring.

Het is als een vliegwiel dat je nauwelijks nog kunt stoppen.

En het moge duidelijk zijn dat jouw ‘binnenwereld’ direct doorwerkt in je communicatie met anderen en de wereld. Je wordt korter af naar de mensen om je heen, hebt een korter lontje, geeft de ander de schuld, maar ook jezelf. Kortom je bent veel minder leuk voor jezelf en anderen dan je eigenlijk zou willen.

Maar hoe kun je problemen oplossen?

De sleutel, zo laten alle spirituele tradities en ook steeds meer Westerse methoden weten, zit in de identificatie.

Dat wat je als probleem ervaart is jouw verhaal over een bepaalde situatie. En jouw verhaal is niet zomaar een verhaal; het is je zo vertrouwd geworden dat je dat bènt.

Het is net als met een pen die je vasthoudt. Als je dat lang genoeg doet, voelt het heel vertrouwd. Het voelt dan eigenlijk alsof die pen daar gewoon hoort te zijn, deel van jou is en je vergeet bijna dat die pen los staat van je hand.

Geloof je me niet? Probeer maar uit! Pak gewoon even een pen en houd die vast.

….

Hoe voelt dat als je het een minuutje vol houdt?

Precies, het is deel van je geworden.

En dat gebeurt ook met al je gedachten en gevoelens. De indruk is alsof jij die gevoelens en gedachten bènt. Maar dat is dus maar zeer de vraag.

Blijft de vraag hoe kun je problemen oplossen?

De kracht van Hun Yuan Ling Tong

In Zhineng Qigong maken we daarvoor gebruik van ‘Hun Yuan Ling Tong’.

De meest eenvoudige vertaling van deze kreet is:

Already Succesful!

En ook: ‘de gedachte heeft zich al gemanifesteerd’.

Meer ingezoomd op de verschillende elementen van deze kreet:

Hun Yuan verwijst naar de Hun Yuan Qi; de meest pure vorm van Qi, van levensenergie.
Ling Tong betekent effectief en het behalen van goede resultaten.
Ling verwijst bovendien naar je ware zelf.

Hun Yuan Ling Tong als uitweg uit probleemsituaties

Voor een uitweg uit probleemsituaties kun je Hun Yuan Ling Tong inzetten als een mantra. Je herhaalt het simpelweg zo vaak mogelijk. En nog veel meer wanneer zich problemen lijken voor te doen.

Probeer je gedachten en gevoelens over het probleem te vervangen door Hun Yuan Ling Tong.

En ja, ik weet het, wanneer je iets als problematisch ervaart strijden jouw gedachten en gevoelens om de eerste plaats. Ze eisen je aandacht op. Beweren dat ze super belangrijk zijn en dat als je die gedachten en gevoelens niet volgt, er iets mis zou zijn met je. Dat het dan niet goed gaat. Et cetera.

Maar geloof me; het zijn slechts gedachten en gevoelens. En alle gedachten en alle gevoelens komen en gaan. Zeg er gewoonweg even ‘hallo’ tegen en richt je aandacht opnieuw naar Hun Yuan Ling Tong.

Uit de hele wereld hoor ik steeds meer verhalen over de kracht van Hun Yuan Ling Tong. Ook van mensen die (nog) geen Zhineng Qigong beoefenen. Over relaties die weer in harmonie komen, over werksituaties die tot een mooie oplossing komen, over ziekte die sneller geneest dan verwacht en zo meer. Alle situaties waarin problemen oplossen.

Eén zo’n verhaal is van een vrouw die haar zieke, bedlegerige moeder wilde helpen. Zij legde Hun Yuan Ling Tong onder het kussen en plakte het op de muur, zodat het zowel bewust als onbewust continu aanwezig zou zijn in het bewustzijn van de moeder. Tegen alle verwachting knapte deze vrouw weer op.

Dus ik zou zeggen:

Hun Yuan Ling Tong!