fbpx

Basiscursus Sjamanisme

Sjamanisme is een eeuwenoude ontdekkingstocht die helpt om diep contact te maken met je innerlijke wereld, die we ook wel de Soul wereld noemen. Wanneer je beter de weg weet in Soul en daar jouw bronnen van kracht kent, kun je helder navigeren in de koers van jouw leven. Je bent vanzelf meer gecentreerd en in balans vanuit openheid.

In onze samenleving ligt grote nadruk op logica, denken en ratio. Daar plukken we economisch de vruchten van, maar steeds meer mensen ervaren dat dit niet voldoende is en missen verbinding. Die verbinding vinden we in Soul, onze gevoelswereld die ook alle herinnering omvat en die de lijm is in onze communicatie. Vanwege onze programmering in Mind (het denken, de ratio),  benaderen we Soul vaak vanuit het denken. We gaan er vanuit dat als we onze gevoelswereld begrijpen, we onze problemen kunnen oplossen. Mind (denken) en Soul (voelen) spreken echter elk een andere taal en hebben een eigen dynamiek. Sjamanisme helpt je de taal van Soul te leren kennen en de rijkdom van je gevoelswereld toe te voegen in je dagelijkse leven.

Het verkennen van jouw Soul wereld werkt vaak verhelderend en helend. De lading die nog verbonden was aan minder prettige herinneringen kan langzaamaan oplossen. Zo hervind jij jouw innerlijke balans en herstelt vertrouwen.

In deze basiscursus leggen we hier de basis voor en komt onder meer het volgende aan bod:

  • sjamanistisch (trance) reizen,
  • focus & concentratie,
  • jouw bronnen van innerlijke kracht
  • healing
  • ritueel

Begeleiding door Wabke Bouman & Willemien van Spronsen

Voor deze lessen werk ik samen met een goede vriendin van me, Willemien van Spronsen. We leerden elkaar kennen via de Opleiding Sjamanistisch Genezer waar we in 2002 aan startten. We hebben na afloop van de opleiding nog vele jaren geassisteerd en rituelen bijgewoond.

Het sjamanisme dat we delen is een vorm van mystiek sjamanisme. Voor ons is het sjamanisme een belangrijk instrument geweest om andere velden van perceptie te onderzoeken. Door het ervaren van wijdere staten van bewustzijn, ontstaat een andere verhouding naar jezelf en de wereld. Het is een basis die meer vertrouwen geeft, een gevoel van verbondenheid en een diepere betekenis.

Vanuit de opening die we via het sjamanisme ervoeren, zijn we zelf intussen meer gericht op de mystiek (Living Nâm). Dit gaat over een levenshouding die in lijn is met het idee dat de mens een transcendent wezen is in een materiële vorm. 

Exclusief voor vrouwen

We hebben gemerkt dat we het voor deze lessen fijn vinden om het exclusief met vrouwen te delen.

Mannen verwijs ik op dit gebied graag door naar mijn eigen leraar, Stefan Wils. Hij woont tegenwoordig op Bali, waar je hem kunt opzoeken èn van waar hij online les geeft, www.shuem.com

 

 

 

 

 

Praktische informatie:

Deze cursus omdat 6 lessen van 2 uur en vindt plaats op vrijdagen vanaf eind januari 2024.

Lesdata:

vrijdag 26 januari, 2 en 9 februari,
en 15, 22 en 29 maart 2024

Lestijden: 16.00 – 18.00 uur

Locatie:

In De Bonenrank,
Koningin Emmakade 133,
Den Haag

Kosten: 100 euro

Of stuur een berichtje:

15 + 9 =