fbpx

Asha Meditatie Den Haag

Meditatie in essentie is niets anders dan ‘niet-doen’. Voor onze actieve geest is dat best lastig. Asha Meditatie is een vorm van meditatie die de brug vormt van de actieve denkgeest naar de stillere staten van zijn. 

In Asha meditatie wordt een periode van rustig ratelen (met een ratel, ofwel sambabal of maraca) en een periode van stilte afgewisseld. Het regelmatige ritme van de ratel zorgt ervoor dat de hersenen synchroniseren en  ‘terugschakelen’ naar een rusttoestand. Zo kun je temidden van een druk leven in relatief korte tijd een moment van diepe rust creëren.

Het ratelen wordt vergezeld van een eenvoudige chant of mantra. De trilling die dit van binnen geeft zorgt voor een grotere betrokkenheid bij het ritme en komt de afstemming ten goede.

Na de periode ratelen vangt een even lange periode met stilte aan; de eigenlijke meditatie. In deze periode concentreer je op de ademhaling. Veel mensen ervaren dat de voorbereiding van het ratelen ervoor zorgt dat een diepere stilte optreedt.

Groepsgwijze Asha Meditatie werkt sterk verbindend; zonder woorden deel je met elkaar in één gevoel en energie.

Praktische informatie:

Asha Meditatie in Den Haag begint met een korte introductie, zodat ook als je niet eerder hebt gemediteerd en/of deze meditatie nooit eerder hebt gedaan, je eenvoudig mee kunt doen.

De meditaties vinden plaats In De Bonenrank – Koningin Emmakade 133 te Den Haag.

We starten om 15.00 uur met de introductie. De meditatie zelf duurt één uur. Na afloop wordt een kopje thee geserveerd voor wie dat wil

Eerstvolgende data:

11 februari 2023
25 maart
27 mei
24 juni

De bijdrage is 5 euro, met name bedoeld om de zaalhuur te dekken.

We horen graag van tevoren als je komt. Stuur alsjeblieft een mail naar info@wabke.nl