vrouwenweek detox België

Reinigingsweek voor Vrouwen september 2018

Neem even de tijd om weer bij jezelf te komen en op adem te komen met een Reinigingsweek voor Vrouwen. Deze week gaat over reiniging van lichaam èn geest, zodat je kunt herontdekken wie je in essentie bent. Met een mild detox dieet en een programma van stilte, meditatie en qigong. Om te delen in wijsheid, compassie en zachtheid.

Dit programma herstelt de verbinding met dat oer-vrouwelijke instinct van lief hebben, delen en zorgen voor. Want alhoewel mannen en vrouwen in spiritueel en sociaal opzicht gelijk zijn, is het toch ook duidelijk dat er verschillen bestaan in de energetische constitutie. En zoals het voor mannen de bedoeling is om optimaal man te zijn, is de opdracht aan de vrouw om optimaal vrouw te zijn. Door ons te openen voor een spiritueel perspectief op het leven wordt helder wat dit betekent. Centraal staan verbinding en openheid. Van jezelf houden zonder egoïstisch te worden. Zacht zijn zonder omver geblazen te worden. En compassievol delen zonder jezelf weg te geven.

Deze week is bedoeld om weer thuis te komen, jezelf lief te hebben en jouw vrouw-zijn te vieren. Zodat je terug keert naar jouw natuurlijke staat en zo jezelf en de wereld van dienst bent in compassie en ontvankelijkheid.

Programma Reinigingsweek

Tijdens deze week is er een programma met onder meer:

  • vier dagen volgen we een speciaal Ayurvedisch reinigingsdieet met liefde en respect voor jouw lichaam;
  • dagelijkse meditaties en contemplatie om je te openen voor een spiritueel bewustzijn van openheid en verbinding;
  • dagelijkse periode van stilte waarin de Soul tot rust kan komen en je stil wordt van binnen;
  • Zhineng Qigong oefeningen om de energie in het lichaam te laten stromen, voor balans van lichaam en geest.

We zorgen samen voor de bereiding van de reinigende maaltijden en maken mooie wandelingen in de natuur. Een programma dat zich (deels) vormt dat wat we met elkaar delen in een gesprek, in stilte, in een lach of een blik.

Dit programma begeleid ik samen met Irma ten Brink

Irma woont en werkt in Asharum Amonines, het retraitecentrum in de Belgische Ardennen waar we deze week verblijven. Hier bestudeert en deelt zij de inspiratie van Nâm Yoga. Dit is een zienswijze en beoefening die terug gaat naar de kern van spiritualiteit om mensen richting te geven om terug te keren naar de Natuurlijke Staat van WelZijn. Nâm Yoga omvat alle religies en alle stromingen, omdat het terug gaat naar de kern die in alle religie, geesteswetenschap en spirituele stroming is terug te vinden.

Praktische informatie:

Het programma vindt plaats in retraitecentrum Asharum Amonines in de Belgische Ardennen. Een groot huis met een meditatieruimte, grote woonkamer met gastenkeuken, serre en mooie tuin.

Dit huis ademt een sfeer van vrede en stilte die vanzelf in je doordringt. Er zijn verschillende verblijfsruimten, zodat je altijd kunt kiezen samen met anderen te zijn, of juist even niet.

In de omgeving kun je prachtig wandelen en als het zo uitkomt, zullen we daar gedurende deze week ook zeker gebruik van maken.

Het dieet is geschikt voor alle constituties. Je kunt kiezen voor een goed gevulde groentesoep of een rijstgerecht.

Je verblijft op een 2-persoonskamer.

Data: 27 september – 2 oktober 2018

Prijs: € 350,-
Inclusief verblijf gedurende 5 nachten, alle maaltijden en programma.

Maximaal 10 deelnemers.

Wil je meer weten of je aanmelden?

Neem contact op