fbpx

Wil je jouw energie beter laten doorstromen en je rug soepel en sterk maken? Dan kan ik je één van mijn favoriete Qigong oefeningen aanbevelen; Rolling the Spine.

Rolling the Spine is één van de drie basisoefeningen die Zhineng Qigong master Liu deelt in healing retreats. En dat is niet voor niks. Het is een oefening die je hele rug en ruggengraat soepel maakt en versterkt en de energie in je hele lichaam in beweging brengt. En het is geschikt voor iedereen, mits je het ontspannen doet.

In de video tref je de verdere uitleg, dus die ga ik hier niet herhalen, maar wat wel leuk is is om een paar verhalen aan te halen om te zien wat het effect kan zijn.

Rolling the Spine als effectieve wake-up energizer

Zelf heb ik deze oefening lange tijd iedere ochtend gedaan zodra ik opstond. Ik stapte uit mijn bed en nog voordat ik onder de douche stapte, herhaalde ik 50x Rolling the Spine. Het zorgde ervoor dat de slaperigheid direct van me af viel, mijn energie goed doorstroomt en ik echt weer zin had in de dag.

Rolling the Spine bij Scoliose

Bij één healingretreat was een jong Spaans meisje. Ze voelde zich wat ongemakkelijk tussen al die volwassenen die ook nog een andere taal spraken, maar deed kranig mee. Want ja, ze wilde wel heel graag af van haar scoliose. Zij kreeg vooral de tip om deze oefening veel te doen. In de loop van de retraite was er plots een moment waarop haar ruggengraat recht was! Weliswaar was dat maar kort en nam de gewoonte al snel weer de overhand, maar dat is niet erg. Door verdere beoefening en herhaling breng je de ruggengraat steeds vaker in dat moment van ‘recht zijn’ en hoe vaker je lichaam zich dat herinnert, hoe meer het die houding weer als natuurlijk gaat ervaren.

Rolling the Spine bij verlamming

Britta Stalling, die wereldwijd vele Zhineng Qigong retraites organiseert, vertelde mij het verhaal van de man die met Rolling the Spine zichzelf genas van verlamming. Terwijl hij in bed lag en bijzonder weinig kon, begon hij in gedachten de oefening te doen. Keer op keer op keer. Het resultaat was dat waar de doktoren weinig verbetering hadden voorspeld, deze man nu weer lopend door het leven gaat.