Stilteweekend Belgische Ardennen

De Natuurlijke Staat van de mens is er één van geluk, vreugde en Wel-Zijn. Meditatie en stilte zijn effectieve instrumenten die helpen om terug te keren naar die Natuurlijke Staat. Regelmatig begeleid ik stilteweekenden en stilteretraites in België. Je bent van harte welkom.

De werking van de geest in stilte

Wie ervaring heeft met meditatie, weet dat het lastig is om vanuit de activiteit van de dag over te gaan naar een stille staat van meditatie. De geest is nog actief en heeft tijd nodig om tot rust te komen. Speciaal daarvoor is Asha Meditatie ontworpen, waardoor dat proces bespoedigd wordt. Maar de stilte kan zich nog dieper en wijder ontvouwen door langere tijd in stilte te zijn en je actief te richten op niet-doen.

In een stilteweekend of stilteretraite onthoudt jij je van iedere communicatie. Of het nu je telefoon is of computer, andere deelnemers of wat dan ook; jij houdt jouw aandacht zoveel mogelijk bij jezelf en oningevuld.

Het kan zijn dat de geest daar eerst wat weerstanden op produceert. We zijn immers zo gewend om continu gevuld te zijn, dat het even wennen is. Wanneer je daar niets van aantrekt, kan er iets wonderbaarlijks gebeuren. Wanneer je patronen tot rust komen, ontdek je een subtielere vorm van communicatie. Een subtielere vorm van waarnemen. Een stem in jezelf die wat stiller is en in de dagelijkse ruis in ons hoofd vaak over het hoofd wordt gezien.

 

Om je te helpen die lagen te laten ontvouwen kent een stilteweekend en stilteretraite altijd een programma met meerdere (Asha) meditaties. Die voeren we gezamenlijk uit en versterken jouw intentie om die stilte in jezelf toe te laten en jou te laten voeden.

 

Wil je meer weten?

Kijk op de website Asharum Amonines.

Daar tref je de actuele agenda en alle praktische informatie.