fbpx

Toen een coach mij vroeg ‘waar wordt je echt blij van’, hoefde ik niet lang na te denken. Direct kwamen er een heel aantal momenten in herinnering waarin ik mensen van het ene op het andere moment een diepgaande transformatie door zag gaan. Momenten die hun leven voorgoed deed veranderen. Ten goede.

Zo was er in de zomer van 2017 een kippenvel moment toen ik in Duitsland getuige was hoe een vrouw die al vele jaren letterlijk gebukt ging onder Parkinsons, voor het eerst in tien jaar weer kon rennen.

Het was tijdens een Zhineng Qigong Healing Retreat in Duitsland.

Deze vrouw was nu al zo’n twee jaar bezig met Zhineng Qigong. Ze had er al veel baat bij. De eerste keer dat ik haar zag, kon ze niet anders dan in foetus houding zitten en was ze voor iedere beweging afhankelijk van iemand die het voor haar deed.

De twee jaar Zhineng Qigong beoefening had er al voor gezorgd dat ze weer kon lopen. Nog niet helemaal rechtop en er zat zeker nog verkramping in haar lichaam, maar de kwaliteit was echt zienderogen verbeterd.

En toch, in deze retraite was ze soms in tranen omdat ze zo enorm graag een doorbraak wilde en ècht weer helemaal zelfstandig  wilde kunnen bewegen….

En die doorbraak kwam toen we op de laatste dag alle deelnemers een individuele healing gaven. En…..

nou ja, wat er toen gebeurde moet je maar even beluisteren in het filmpje…