fbpx
Selecteer een pagina

Waar ik echt blij van word? Diepgaande transformatie

Dit jaar heb ik een business coach in de arm genomen. Om te ontdekken hoe ik meer mensen van dienst kan zijn met de rust en het vertrouwen waarvan ik zo vaak terug krijg dat mensen daar profijt van hebben.

Het mooie van een dergelijk traject is dat het je terug brengt naar de kern van wat je wilt uitdragen. Welke passie je beweegt. En dat vraagt om onderzoek. In dat onderzoek stelde Debbie mij de vraag:

Waar word je nu echt blij van!?

En ik wist het direct.

Er kwamen beelden voorbij van de vele momenten van diepgaande transformaties waar ik getuige van was geweest. Healingsessies waarna mensen met stralende ogen weer vertrokken. Momenten dat ik het zelf ervoer. Maar vooral….

…dit kippevel moment van afgelopen zomer:

Het was op een Zhineng Qigong Healing Retreat in Duitsland. Er waren zo’n 50 mensen en ik was deel van het assistententeam van master Liu. Veel deelnemers hadden zware gezondheidklachten, waaronder MS, kanker, Parkinsons, hartproblemen en nog veel meer.

Het waren vijf mooie dagen waarin veel gebeurde en iedereen verlichting van klachten ervoer.

En op de laatste dag gaven we iedere deelnemer individueel healing. Eén voor één. Met een team van 7 healers.

Iedere healing was mooi en we zagen tranen van dankbaarheid,

totdat er een vrouw ging zitten voor healing van wie ik wist dat ze nu twee jaar bezig was met Zhineng Qigong. Toen zij voor het eerst binnen kwam was haar lichaam volledig verstard in foetus houding door de ziekte van Parkinsons. Voor al haar levensbehoeften was zij afhankelijk van anderen. Maar met dat zij met Zhineng Qigong begon, besloot zij dit te overwinnen.

Toen ik haar een jaar daarna voor het eerst ontmoette, liep ze alweer, alhoewel nog wel verkrampt.

En daar kwam ze zitten op die stoel waar wij omheen stonden. Master Liu gaf aanwijzingen hoe wij de informatie en energie moesten richten. En ik gaf mijn volledige concentratie om deze vrouw healing te bieden.Twee minuten later was het voorbij en mocht zij opstaan.

“Move” zie Liu. “Move, move, make big movements, make big movements. Run, run, run!”

En daar rende ze!

Voor het eerst in tien jaar rende zij vrijuit door de zaal.

En ze wilde niet meer stoppen.

Wat een mooi moment! Daar word ik gelukkig van.

En naderhand?

Deze vrouw zet door in de beoefening van Zhineng Qigong en maakt verdere vorderingen. Zij staat steeds rechter op. Wordt soepeler. En blijft vooruit gaan.

Wil jij meer weten over Zhineng Qigong?

Qigong is de kunst van het verfijnen en beheren van levensenergie. Daarmee creëer je een gezonde balans op fysiek èn psycho-emotioneel niveau. Het is een eeuwenoude zelfzorg methode waarmee je dat wat gezond is in jou versterkt.

Andere artikelen om verder te lezen: