fbpx
Selecteer een pagina

Zhineng Qigong Den Haag & Rhenen

Wabke Zhineng Qigong

Zhineng Qigong les in Den Haag & Rhenen; een regelmatige impuls voor vitaliteit en vreugde

Werken aan herstel, vitaliteit en een basis van rust en vertrouwen in jezelf. In de Zhineng Qigong lessen komt het aan bod in mediatieve visualisatie, en in fysieke (meditatieve) beweging.Zhineng Qigong (wijsheid qigong) werkt aan een positieve mindset, het aanvullen en stromen van je energie en brengt fysieke balans in de organen, weefsels en cellen.In de afgelopen dertig jaar hebben vele duizenden mensen een voorspoediger herstel ervaren met Zhineng Qigong zelfs waar dit voor onmogelijk werd gehouden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij lekkerder in je vel zit en dat wat op je pad komt beter kunt hanteren.

Wat is Qigong?

Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidsleer waarin je werkt met zachte lichaamsbeweging en de kracht van de geest. Je zou het ook mindful bewegen  kunnen noemen, alhoewel het naar mijn idee wel nog wat verder gaat dan dat. Wat je ziet zijn langzaam uitgevoerde sierlijke bewegingen. Het lijkt een beetje op Tai Chi.​Doordat het al zoveel eeuwen wordt beoefend en doorgegeven zijn er vele honderden vormen van Qigong ontstaan. Een aantal daarvan zijn in onze Westerse wereld bekend geraakt. Eén daarvan is Zhineng Qigong.

​Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een qigong-vorm ontwikkeld door dr Pang Ming. Hij groeide op in de oude tradities van Qigong en Chinese geneeswijzen en studeerde Westerse medicijnen. Dit bracht hij samen tot een volledig systeem dat erop gericht is het volledige potentieel van de mens te ontplooien. Dit blijkt effectief voor herstel van ziekte, toename van vitaliteit en veerkracht en een gezonde balans van lichaam èn geest.