Werken aan herstel, vitaliteit en een basis van innerlijke rust en vertrouwen. Dat is wat ik je graag aanbied met Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong (letterlijk vertaald; beheer van levenskracht om tot wijsheid te komen) kenmerkt zich in een combinatie van zachte beweging en het focussen van de geest. Je brengt lichaam en geest meer op één lijn en activeert zo het zelfherstellend vermogen in jezelf.

Dit zorgt voor:

  • betere doorstroming in je hele lichaam,
  • aanvulling van je energieniveau,
  • helderheid in je denken,
  • balans in je gevoelens en emoties
  • meer rust en ontspanning

We werken we aan de drie basiselementen van Zhineng Qigong.

Ten eerste is er het ontspannen van het lichaam en het stil worden van de geest. Door ontspanning ontstaat er ruimte en kan energie vrij doorstromen.

Ten tweede leer je hoe je de energie-uitwisseling tussen je lichaam en de natuur verbetert. Die uitwisseling is essentieel voor een goede gezondheid. Door aan te sluiten op een grotere bron van energie (het leven zelf), kun je het energieniveau in je lichaam verhogen. De reden dat kinderen over een grenzeloze energie beschikken is dat deze uitwisseling van nature optimaal is.

Een derde aspect waar we mee werken is het versterken van het energiecentrum in de buik. Deze ‘dantian’ (die in Japanse leer ook wel Hara wordt genoemd) is van belang voor je basis energie en gezondheid. Door dat centrum te versterken heb je meer energie beschikbaar voor vitaliteit van lichaam en geest.

Praktische informatie

De lessen zijn op donderdag van 16.00 – 17.30 uur

Locatie:

Binnenweg, Rhenen

Lesdata:

20 december
10, 17 en 31 januari 2019
7, 14, 21 februari
21, 28 maart

Prijs:

Losse les: 20 euro

Strippenkaart 5 lessen: 90 euro

Wil je meer weten en/of meedoen? Stuur een mail: