fbpx
Selecteer een pagina

Zhineng Qigong voor burnout

Zoek jij een uitweg uit een burnout? Zhineng Qigong kan je helpen.

Het meest directe verhaal over hoe Zhineng Qigong kan helpen bij burn-out is de ervaring van één van de deelneemsters aan mijn lessen.

Deze vrouw kende ik via een gezamenlijke vriendin. Niet heel goed. Maar wel wist ik dat ze al jaren niet meer werkt. Ze zeer prikkelgevoelig is. En de dingen haar snel te veel konden worden.

Toen ze met Zhineng lessen begon, bestelde ze direct een video om ook thuis aan de slag te gaan. Al snel begon ze aan haar eerste 100-dagen gong Lift Qi Up Pour Qi Down.

Twee maanden later vertelde ze me het volgende:

“Vorige week ben ik bij mijn acupuncturist geweest. Ik vroeg hem of hij verandering in mijn energie opmerkte? Hij beaamde dat mijn energiestroom vitaler en krachtiger was geworden. En dat bevestigt wat ik in het dagelijks leven ervaar. Voorheen kon ik nauwelijks in een tram of bus zitten. Ik was snel geïrriteerd van echt ieder detail. En nu maakt het me eigenlijk niet uit en vind ik het echt prima.”

Dit verhaal illustreert mooi wat er gebeurt wanneer je Zhineng Qigong gaat beoefenen. Je qi, ofwel je levenskracht en vitaliteit, neemt toe. En het is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer die qi vitaal is, ben jij vitaal. Dat geldt niet alleen voor je lichaam. Maar zeker ook voor de geest. Het gaat samen op.

Ontspannen

Eén van de eerste dingen die je in Zhineng Qigong doet is het ontspannen van het lichaam. Wanneer het lichaam ontspant, kan de energie al gemakkelijker stromen. Bovendien zorgt ontspanning van het lichaam ook voor ontspanning van de geest.

Extra bron van energie

Wie weleens te maken heeft gehad met burnout, weet als geen ander wat het is om ‘geen energie te hebben’. Burnout is het ultimum ervan. Zhineng Qigong richt zich op het versterken van de uitwisseling van levenskracht en energie van jouw eigen systeem van lichaam en geest, met de oorspronkelijke qi van het universum. Dat zorgt direct voor meer energie.

Stevige basis in jezelf

Een derde element waar je in Zhineng Qigong direct mee van start gaat, is het versterken van ‘de onderste dantian’. Dit is het energiecentrum in de buik. Een energiecentrum dat je terug vindt in meer tradities. Wanneer dat energiecentrum krachtig is, geeft dat een stevige basis in jezelf.

Open hart en geest

Levenskracht en qi gaat niet alleen over het lichaam. Het gaat juist ook over de geest. Zhineng Qigong promoot te leven met open hart en geest. Om de ‘stenen van het hart’ op te ruimen en in oprechtheid en vreugde verder te gaan in het wonder van leven.

Wil jij begeleiding bij burnout? Dat kan.

Je kunt bij mij terecht voor Qigong Coaching, met daarin persoonlijke aandacht voor jouw vraag en wat je kunt doen.

En als je alweer zover hersteld bent dat een groep je niet (teveel) afschrikt, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom bij de Zhineng Qigong groepslessen in Den Haag en Rhenen, of online

Qigong is de kunst van het verfijnen en beheren van levensenergie. Daarmee creëer je een gezonde balans op fysiek èn psycho-emotioneel niveau. Het is een eeuwenoude zelfzorg methode waarmee je dat wat gezond is in jou versterkt.

Andere artikelen om verder te lezen: